Square’s Cash App ontving $875 miljoen in Bitcoin Inkomsten in Q2.

  • Beitrags-Autor:
  • Beitrags-Kategorie:Bitcoin

Cash App van Square kondigde onlangs aan dat het $17 miljoen aan brutowinst boekte. Het bedrijf zei ook dat de omzet van Bitcoin in het tweede kwartaal opliep tot $875 miljoen.

Cash App helpt Square aan inkomsten

Op dinsdag zei Square dat het 875 miljoen dollar aan Bitcoin-inkomsten heeft verdiend via de Cash App-dienst. Deze inkomsten werden gegenereerd tijdens het tweede kwartaal van 2020. Het persbericht kwam een dag eerder dan verwacht en Square noemde het „vroege externe toegang van de driemaandelijkse financiën van het bedrijf“. Het merkte op dat de Cash App ongeveer $17 miljoen aan bruto winst genereerde van Bitcoin in het tweede kwartaal. De aangiften van het bedrijf suggereren dat de totale kosten in verband met de Bitcoin-aanbieding van het bedrijf $858 miljoen bedroegen.

In het Q2-rapport merkte Square op,

„Cash App genereerde $875 miljoen aan bitcoin inkomsten en $17 miljoen aan bitcoin brutowinst tijdens het tweede kwartaal van 2020, een stijging van 600% en 711% jaar over het jaar, respectievelijk. De Bitcoin-inkomsten en de brutowinst profiteerden van een toename van de bitcoin-activisten en de groei van de vraag van klanten.

Betere omzetcijfers

In het eerste kwartaal van het jaar verdiende Square ongeveer 306 miljoen dollar aan inkomsten uit Bitcoin. De brutowinst voor Bitcoin was ongeveer $7 miljoen. De brutowinst voor het bedrijf verdubbelde bijna op kwartaalbasis. De volumes stegen ook met 72% op kwartaalbasis en 367% op jaarbasis.

Square zei ook dat het een maand op maand toename van het volume per transactie actieve Cash App-klanten ondervond. Deze verandering werd opgemerkt bij alle peer-to-peer betalingen, waaronder de Cash Card en Bitcoin-investeringen.

Het bedrijf zei dat deze toename deels kon worden veroorzaakt door de werkloosheidsuitkeringen en de stimuleringsmaatregelen van de overheid. Het zei dat het niet op hetzelfde niveau blijft gedurende het resterende derde kwartaal.

Square was in staat om de verliezen in het kwartaal af te zwakken. In Q1, leed het aan een verlies van $106 miljoen, dat tot enkel $11 miljoen in het tweede trimester verminderde.