Cardano Foundation varnar om misstänkta aktiviteter i Japan

  • Beitrags-Autor:
  • Beitrags-Kategorie:Bitcoin

Cardano-stiftelsen har varnat för att ett misstänkt företag försöker få investeringar genom att göra anspråk på kontakt med stiftelsen.

Cardano-stiftelsen – organisationen bakom stora cryptocurrency Cardano ( ADA ) – varnade för att ett misstänkt företag försöker hämta investeringar genom att hävda att det har kontakter med stiftelsen

Den 9 juli uppgav stiftelsen att någon som påstår sig vara från eller kontrakterad av Caribbean crypto exchange BTCNEXT bekänner sig personligen känna Bitcoin Future kärnmedlemmarna som ett sätt att försäkra att investeringar kommer att vara säkra.

Det är oklart om de sökande faktiskt är kopplade till BTCNEXT på något sätt. BTCNEXT besvarade inte omedelbart Cointelegraphs begäran om kommentar.

Oavsett, gör Cardano Foundation tydligt att det inte har några kopplingar till det karibiska utbytet:

„Varken Cardano Foundation eller någon av dess ekosystempartners är på något sätt associerade med BTCNEXT, och de är inte heller våra partners av något slag.“

Cardano Foundation varnar sitt samhälle

Cardano-stiftelsen uppmanade vidare samhället att „se upp för misstänkta påståenden och genomföra grundlig due diligence.“ Det uppmanade också individer att avstå från att skicka information till tredje parter som gör anspråk på partnerskap med sitt team eller andra enheter i dess ekosystem, där de säger: „Vi kommer aldrig att be dig att skicka dina medel (tillgångar) till oss.“

Den irreversibla karaktären av cryptocurrency-transaktioner gör kryptotillgångar till ett populärt val bland bedragare, eftersom i traditionella finansiella system måste bedrägerier vara extra försiktiga för att undvika transaktionsåterföring eller bankkontoförbud.

En ny rapport från det stora kryptobörsen Binance illustrerar att svindlare ofta går mycket för att vinna investerarnas förtroende . Till exempel skapar vissa bedragare till och med falska „konsumentorganisationer“ som pressar offer för ännu mer pengar efter att de blivit misstänkta att organisationen är en bluff.