Banbrytande Crypto Bank, Sygnum, lanserar Bitcoin och Ethereum Options Contracts

Schweiziskt baserade Sygnum har lanserat bitcoin- och eteralternativ för kunder som vill genomföra mer sofistikerade kryptovalutahandelstrategier.

Den digitala tillgångsbanken Sygnum har lanserat kryptovalutealternativ (OTC) för kunder enligt sitt officiella pressmeddelande . Synum fick myndighetsgodkännande från den schweiziska tillsynsmyndigheten för finansmarknaden (FINMA) i september 2020, vilket gav banken möjlighet att erbjuda reglerade tjänster för handel med digitala tillgångar.

Sofistikerade affärer och premier

Kryptobanken säger att det nya tillgångsutbudet skulle göra det möjligt för sin kundkrets att genomföra sofistikerade investerings- och handelsstrategier . Alternativen skulle vara tillgängliga på både Bitcoin Code och ETH / USD handelspar. Pressmeddelandet förklarar,

”Alternativ har länge spelat en viktig roll på traditionella finansmarknader som ett verktyg för att hjälpa investerare att navigera genom oförutsägbara marknadsförhållanden. Genom att betala optionspremien kan köpare delta i större prissvängningar, medan säljare utnyttjar förhöjda volatilitetsnivåer och samlar in premiumbetalningar för att generera ytterligare avkastning på befintliga innehav. ”

Kryptooptioner är en form av finansiellt derivat som ger investeraren rätt, inte skyldigheten, att köpa tillgångar till ett specifikt pris på ett överenskommet datum i framtiden, för vilket de betalar säljare en premie. Om tillgångens pris vid utgången är högre än det överenskomna priset kan köpare genomföra sitt kontrakt och ta vinst eller vägra och förlora premien. De är nya rave av krypto handel världen och sakta snabbare än spothandel .

Sygnums reglerade optionerbjudanden inkluderar lång- och kortpositionering, europeiska OTC-köp- och säljoptioner, fullt anpassningsbara strejk- och utgångsdatum och kontantavräkning. Dominic Lohberger, chef för mäklare på Sygnum Sedlar sa,

”Med optioner kan kunder nu dra nytta av alla prisrörelser – vare sig det är en tjur-, björn- eller sidmarknad. De kan också använda dem för att säkra positioner, ta hävstångsexponering mot marknaden eller handla volatilitet. ”

En mängd kryptotjänster

Sygnum har sitt huvudkontor i Zürich och är känt för sitt framåtblickande tillvägagångssätt. Det schweiziska företaget lanserade en stablecoin (DHCF) kopplad till den schweiziska francen 2020. Stablecoin backas 1: 1 med medel som förvaras i schweiziska nationalbanken. DHCF möjliggör snabba och sömlösa bosättningar på Sygnums plattform. Förra december tokeniserade banken sina aktier på blockchain när den förbereder sig för ett offentligt erbjudande.

Sygnum beskrev flytten som en viktig milstolpe på sin resa mot att skapa mer tillgång till ägande och värde. Kryptobanken sa att tokenisering av sina aktier förenklar processen att uppdatera aktieägarregistret och minskar de administrativa flaskhalsarna vid överföring av aktieägande.